Tilstandsrapport

Tilstandsrapport

Det eksisterer flere forskjellige tilstandsrapporter på markedet i dag.

Felles for de fleste tilstandsrapporter er at de tar for seg den tekniske tilstanden til objektet som blir vurdert. Det settes tilstandsgrader og gjenstående levetider samtidig som det beskrives anbefalte tiltak ved avdekkede avvik på din bolig.

Takstmester’n leverer tilstandsrapporter til anvendelse i flere forskjellige forhold:

 

VÅTROMSRAPPORT

Kontroll av våtrom og kjøkken. Benyttes gjerne i små borettslagsleiligheter der borettslaget har det økonomiske ansvaret for det ytre vedlikehold samt felles rørsystemer i bygget.

TILSTANDSRAPPORT MED ELLER UTEN VEDLIKEHOLDSPLAN

Ved bruk av tilstandsrpport med vedlikeholdsplan vil man få en oversikt over tilstanden til bygget, eller den bygningsdelen som skal vurderes. Utabeidelse av vedlikeholdsplan for et sameie eller borettslag vil gi en god økonomisk oversikt over hva beboerne kan belage seg på av fremtidige kostnader.

Det er ofte dyrt å basere vedlikeholdskostnader på ”brannslukkingsprinsippet” da dette gir en uforutsigbar kostnad for beboerne. En vedlikeholdsplan basert på en grundig tilstandsanalyse vil gi en bedre økonomisk oversikt over hvilke kostnader som vil komme i fremtiden. Videre kan dette tas med i vedlikeholdsbudsjettene for sameiet/borettslaget.

 

EIERSKIFTERAPPORT

Eierskifterapporten skal brukes for å kontrollere bygningsdeler der det kan oppstå konflikt mellom kjøper og selger.

Les mer om eierskifterapport >

 

 

 

logomakr_1sxo35

 

 


Kontakt


Priser >